Retete culinare noi romanesti – Blog culinar

Borsuri, supe si ciorbe

Supa crema de brocoli

Supa crema de brocoli - Reteta culinara in imagini

Supa crema de brocoli

Supa crema de brocoli Probabil aceasta este cea mai simpla reteta de supa crema de brocoli cu crutoane si smantana. Supa crema de broccoli se prepara in mai putin de 0 0ra, este o supa relativ ieftina si sanatoasa, fara adausuri de condimente concentrate. Cum se prepara supa crema de brocoli Mai intai curata... Printează
Porții: 4 Gata în:
Nutrition facts: calories fat
Voturi 5.0/5
( 1 Votat )

Ingrediente

  • 800 gr broccoli congelat
  • 4 linguri de smantana
  • 2 cartofi mari
  • 2 cepe mari
  • 1 pastarnac mare
  • 1 lingura de unt
  • un varf de cutit nucsoara
  • o lingurita sare (sau dupa gust)
  • piper alb macinat (dupa gust)

Probabil aceasta este cea mai simpla reteta de supa crema de brocoli cu crutoane si smantana. Supa crema de broccoli se prepara in mai putin de 0 0ra, este o supa relativ ieftina si sanatoasa, fara adausuri de condimente concentrate.

Cum se prepara supa crema de brocoli

  1. Mai intai curata ceapa, pastarnacul si cartofii de coaja si pune-le la fiert intr-o oala cu apa si sare.
  2. Dupa ce apare primul clocot, lasa sa fiarba timp de 15 minute apoi adauga broccoli.
  3. La 15 minute dupa ce ai pus broccoli sa fiarba, ia oala de pe foc si separa zeama de legume, fara sa arunci zeama.
  4. Lasa toate legumele fierte cateva minute sa se raceasca putin, apoi mixeaza-le in blender cu putina zeama din cea ramasa de la fierberea legumelor, apoi adauga untul, nucsoara, sarea si piperul si mai mixeaza pana la omogenizare. Daca vrei ca supa crema sa iasa mai subtire ca si consistenta, mai adaugi din zeama ramasa de la fierberea legumelor si mixezi iar.
  5.  Pune supa in boluri, adauga cate o lingura de smantana lichida in fiecare portie si serveste cu crutoane de paine.

Rețete similare publicate de autor

Ciorba a la grec

Mihai Buzatu

Ciorba de burta

Mihai Buzatu

Ciorba de miel

Mihai Buzatu

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.