Retete culinare romanesti – Blog culinar
Deserturi

Rulada cu crema de cacao

Reteta Rulada cu crema de cacao - Retete Usoare

Renumita rulada cu crema de cacao este o reteta des preparata de amatorii de prajituri de casa. Iat-o prezentata acum pe site-ul nostru, intr-o descriere simpla, usor de preparat.

Cum se prepara rulada cu crema de cacao

  • Prepararea blatului pentru rulada:
  1. Mai intai separa galbenusurile de albusuri.
  2. Bate spuma galbenusuruile cu zaharul si sarea, apoi adauga cand si cand, cate o lingura de apa fierbinte, amestecand continuu.
  3. Bate albusurile spuma si incorporeaza apoi compozitia de galbenusuri. Adauga cate o lingura de faina si amesteca usor cu o lingura, de jos in sus, pana la omogenizare.
  4. Unge o tava cu ulei si tapeteaz-o cu hartie de copt apoi adauga compozitia rezultata.
  5. Baga tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade si lasa la copt cca. 30 minute.
  6. Scoate blatul pe o hartie de copt si ruleaza-l rapid cu ajutorul hartiei, imediat ce l-ai scos din cuptor, apoi lasa-l sa se raceasca.
  • Prepararea cremei pentru rulada
  1. Freaca bine untul cu zaharul pudra, apoi adaugă cacaoa si amesteca bine pana se omogenizeaza. La sfarsit pune si esenta de rom si mai amesteca de doua-trei ori.
  2. Crema rezultata o intinzi uniform peste blat si rulezi strans din nou, apoi torni glazura preparata dupa instructiunile aflate pe ambalaj.

Rețete similare publicate de autor

Cornulete fragede cu rahat

Mihai Buzatu

Eclere cu vanilie si ciocolata

Mihai Buzatu

Inghetata de casa cu cafea

Mihai Buzatu

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.