Prajitura rapida cu mere - Reteta culinara simpla
Prajitura rapida cu mere - Reteta culinara simpla

Prajitura cu mere

Prajitura rapida cu mere O prajitura rapida cu mere, ideala pentru cei in criza de timp si fara prea mare experienta in bucatarie, dar la fel de delicioasa ca orice alta prajitura de casa. In aproximativ 30 minute, poti prepara o adevarata prajitura rapida cu mere, aromata si delicioasa in egala masura.   Cum se prepara prajitura cu mere […]
Numar portii: 6 Gata in:
        

Ingrediente

  • 150 gr faina alba de patiserie (tip 000)
  • 4-5 mere dulci
  • 200 gr zahar tos
  • 20 gr pesmet
  • 3 oua
  • unt pentru uns tava
  • 1 pliculet praf de copt

O prajitura rapida cu mere, ideala pentru cei in criza de timp si fara prea mare experienta in bucatarie, dar la fel de delicioasa ca orice alta prajitura de casa. In aproximativ 30 minute, poti prepara o adevarata prajitura rapida cu mere, aromata si delicioasa in egala masura.

 

Cum se prepara prajitura cu mere

  1. Spala merele, curata-le de coaja, scoate-le cotorul apoi taie-le bucatele(aprox. 2 cm).
  2. Unge bine o tava cu unt apoi tapeteaz-o cu pesmet.
  3. Aseaza merele taiate pe fundul tavii, cat mai uniform.
  4. Mixeaza bine ouale cu zaharul intr-un castron, pana ce compozitia devine spuma de culoare aproape alba.
  5. Amesteca bine faina cu praful de copt, adaug-o peste ouale batute spuma si mai amesteca pana la omogenizare.
  6. Adauga compozitia obtinuta peste merele aflate in tava, astfel incat merele sa fie acoperite in intregime.
  7. Baga tava la cuptorul preincalzit la 180° C si lasa prajitura timp de cca. 20 minute, pana ce se rumeneste frumos.
  8. O scoti de la cuptor, o lasi sa se raceasca si pentru decor, sau daca merele nu au fost suficient de dulci, presari putin zahar pudra deasupra, apoi o portionezi si o servesti la o cafea sau cu o cana de lapte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.