Retete culinare romanesti – Blog culinar
Deserturi

Prajitura desteapta

Prajitura desteapta - o prajitura excelenta si simpla

Prajitura desteapta

Prajitura desteapta Desi acest desert este cunoscut printre prajituri sub denumirea de Prajitura Desteapta, noi am zice ca este de-a dreptul inteligenta. De ce este denumita Prajitura Desteapta? Este singura prajitura care isi prepara singura blaturile si umplutura! Ai citit bine: desi in poza poti distinge clar cele doua foi si stratul de umplutura de la mijloc, nimic in descrierea retetei nu sugereaza prepararea acestora. In timpul coacerii, prajitura de-a dreptul inteligenta, isi separa singura foile si umplutura. Incearc-o si te vei convinge! Este o prajitura nu numai desteapta ci si delicioasa si foarte apetisanta. Cum se prepara prajitura desteapta Adauga margarina si doua linguri de lapte intr-un vas si lasa pe foc mediu, pana se topeste margarina, apoi lasa in repaus pana la racirea completa. Mixeaza spuma albusurile, pana ce acestea nu mai cad daca intorci castronul. Mixeaza galbenusurile cu zaharul(pana ce acesta se topeste/dizolva complet), adauga cele doua linguri de apa si zaharul vanilat si mixeaza in bine in continuare. Adauga margarina topita si racita si mixeaza pana ce se incorporeaza. Adauga faina in ploaie, mixand bine pentru a nu lasa cocoloase apoi adauga laptele călduț mixand in continuare pana la omogenizare. Adauga albusurile pe care le-ai batut spuma mai devreme si amesteca de jos in sus cu un tel, pana la incorporarea completa. Toarna compozitia obtinuta intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si bag-o la cuptorul preîncins la 150° C. Lasa prajitura la copt aproximativ 60 de minute, fara a se deschide usa cuptorului. Dupa ce prajitura s-a copt, las-o sa se raceasca fara sa o scoti din tava. Pudreaz-o cu zahar pudra apoi portioneaz-o folosind un cutit bine ascutit. Aroma te va cuceri! Printează
Porții: 8 Gata în:
Nutrition facts: calories fat
Voturi 5.0/5
( 1 Votat )

Ingrediente

  • 230 gr faina
  • 300 gr zahar
  • 1 litru lapte
  • 250 gr margarina
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • zahar pudra pentru pudrat
  • 2 linguri apa
  • 8 oua

Desi acest desert este cunoscut printre prajituri sub denumirea de Prajitura Desteapta, noi am zice ca este de-a dreptul inteligenta. De ce este denumita Prajitura Desteapta? Este singura prajitura care isi prepara singura blaturile si umplutura! Ai citit bine: desi in poza poti distinge clar cele doua foi si stratul de umplutura de la mijloc, nimic in descrierea retetei nu sugereaza prepararea acestora. In timpul coacerii, prajitura de-a dreptul inteligenta, isi separa singura foile si umplutura. Incearc-o si te vei convinge! Este o prajitura nu numai desteapta ci si delicioasa si foarte apetisanta.

Cum se prepara prajitura desteapta

  1. Adauga margarina si doua linguri de lapte intr-un vas si lasa pe foc mediu, pana se topeste margarina, apoi lasa in repaus pana la racirea completa.
  2. Mixeaza spuma albusurile, pana ce acestea nu mai cad daca intorci castronul.
  3. Mixeaza galbenusurile cu zaharul(pana ce acesta se topeste/dizolva complet), adauga cele doua linguri de apa si zaharul vanilat si mixeaza in bine in continuare.
  4. Adauga margarina topita si racita si mixeaza pana ce se incorporeaza.
  5. Adauga faina in ploaie, mixand bine pentru a nu lasa cocoloase apoi adauga laptele călduț mixand in continuare pana la omogenizare.
  6. Adauga albusurile pe care le-ai batut spuma mai devreme si amesteca de jos in sus cu un tel, pana la incorporarea completa.
  7. Toarna compozitia obtinuta intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si bag-o la cuptorul preîncins la 150° C.
  8. Lasa prajitura la copt aproximativ 60 de minute, fara a se deschide usa cuptorului.
  9. Dupa ce prajitura s-a copt, las-o sa se raceasca fara sa o scoti din tava.
  10. Pudreaz-o cu zahar pudra apoi portioneaz-o folosind un cutit bine ascutit. Aroma te va cuceri!

Rețete similare publicate de autor

Clatite gaurite cu miere si unt

Mihai Buzatu

Negresa cu gem

Mihai Buzatu

Inghetata de casa cu cafea

Mihai Buzatu

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.