Retete culinare noi romanesti – Blog culinar

Aperitive

Placinta cu ciuperci

Placinta cu ciuperci - preparat culinar gustos

Placinta cu ciuperci

Placinta cu ciuperci Cand vine vorba de placinta, majoritatea dintre noi ne gandim la ceva dulce insa in cazul acestei placinte, lucrurile stau putin altfel. Este vorba de o placinta cu ciuperci, un preparat culinar care se pregateste aproape la fel ca si o placinta obisnuita. Iata cum se prepara acest aperitiv: Cum... Printează
Porții: 6 Gata în:
Nutrition facts: calories fat
Voturi 5.0/5
( 1 Votat )

Ingrediente

  • un pachet foi de placinta (foitaj)
  • 1 kg ciuperci champignon
  • 4 oua
  • 4 cepe potrivite
  • 2 linguri pesmet
  • 150 gr cascaval ras
  • 1 lingura marar tocat
  • 1 lingura patrunjel
  • 4 linguri smantana
  • 1 galbenus pentru uns
  • 50 gr unt
  • sare
  • piper

Cand vine vorba de placinta, majoritatea dintre noi ne gandim la ceva dulce insa in cazul acestei placinte, lucrurile stau putin altfel. Este vorba de o placinta cu ciuperci, un preparat culinar care se pregateste aproape la fel ca si o placinta obisnuita. Iata cum se prepara acest aperitiv:

Cum se prepara placinta cu ciuperci

  1. Curata ciupercile, spala-le si taie-le foarte marunt.
  2. Pune untul intr-o tigaie si topeste-l la foc mic.
  3. Adauga ceapa tocata marunt si caleste-o pana devine aurie.
  4. Pune ciupercile peste ceapa, adauga 100 ml apa si lasa circa 10 minute sa fiarba pana scade zeama.
  5. Lasa ciupercile sa se raceasca intr-o strecuratoare.
  6. Amesteca ciupercile cu ouale intregi, pesmetul, verdeata, cascavalul apoi pune sare si piper dupa gust.
  7. Tapeteaza o tava cu o lingurita de unt si pune prima foaie de aluat foitaj peste care presara o lingurita de pesmet pe toata suprafata.
  8. Pune compozitia de ciuperci peste aluat si intinde-o pe toata suprafata, dupa care pune deasupra si ce-a de-a doua foaie de aluat foitaj.
  9. Perforeaza foaia de deasupra cu o furculita din loc in loc.
  10. Intr-o farfurie amesteca galbenusul cu smantana si unge placinta pe toata suprafata.
  11. Incinge cuporul la 180 de grade si baga placinta la cuptor si lasa circa 30-40 minute.
  12. Dupa ce ai scos-o de la cuptor las-o sa se raceasca apoi portioneaz-o si serveste-o impreuna cu un pahar de vin rosu. Optional, poti presara deasupra si cateva boabe de mac.

Rețete similare publicate de autor

Omleta cu sparanghel la cuptor

Mihai Buzatu

Drob de miel

Mihai Buzatu

Omleta cu spanac si Chorizo

Mihai Buzatu

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.