Retete culinare romanesti – Blog culinar
Mancaruri din carne

Ostropel de pui

Ostropel de pui cu usturoi - reteta traditionala

Ostropel de pui

Ostropel de pui Ti-am pregatit o reteta traditionala romaneasca de ostropel de pui cu usturoi. Iata cum se prepara aceasta reteta simpla de ostropel de pui: Spala pulpele, scurgele bine de apa si pune-le la prajit in ulei incins, pe ambele parti, pana se rumenesc. Dupa ce s-au prajit, le scoti si le pui intr-o cratita. Taie ceapa solzisori si pune-o in cratita cu pulpe apoi adauga doua linguri din uleiul in care ai prajit pulpele, delikatul, cimbrul, piperul si vinul alb. Pune apa cat sa acopere pulpele si pune cratita la foc mic, acoperita cu un capac, timp de 40-50 minute. Completeaza cand si cand cu apa, daca scade zeama. Dupa ce s-au fiert pulpele, adauga pasta de tomate si mai lasa pe foc cca. 10 minute. Piseaza usturoiul, adauga-l in cratita, potriveste de sare, stinge focul si presara patrunjelul tocat marunt. Orice ostropel de pui se serveste cu mamaliguta insa totul tine de preferintele fiecaruia. Printează
Porții: 6 Gata în:
Nutrition facts: calories fat
Voturi 5.0/5
( 1 Votat )

Ingrediente

  • 6 pulpe de pui
  • o ceapa mare
  • o capatana de usturoi
  • ulei pentru prajit
  • o lingura delikat de gaina
  • 150 ml vin alb
  • 4 linguri pasta de tomate
  • sare, piper si cimbru dupa gust
  • o legatura de patrunjel

Ti-am pregatit o reteta traditionala romaneasca de ostropel de pui cu usturoi. Iata cum se prepara aceasta reteta simpla de ostropel de pui:

  1. Spala pulpele, scurgele bine de apa si pune-le la prajit in ulei incins, pe ambele parti, pana se rumenesc.
  2. Dupa ce s-au prajit, le scoti si le pui intr-o cratita.
  3. Taie ceapa solzisori si pune-o in cratita cu pulpe apoi adauga doua linguri din uleiul in care ai prajit pulpele, delikatul, cimbrul, piperul si vinul alb.
  4. Pune apa cat sa acopere pulpele si pune cratita la foc mic, acoperita cu un capac, timp de 40-50 minute. Completeaza cand si cand cu apa, daca scade zeama.
  5. Dupa ce s-au fiert pulpele, adauga pasta de tomate si mai lasa pe foc cca. 10 minute.
  6. Piseaza usturoiul, adauga-l in cratita, potriveste de sare, stinge focul si presara patrunjelul tocat marunt. Orice ostropel de pui se serveste cu mamaliguta insa totul tine de preferintele fiecaruia.

Rețete similare publicate de autor

File de porc cu sos de mustar

Mihai Buzatu

Ardei umpluti

Mihai Buzatu

Pui cu masline si mamaliguta

Mihai Buzatu

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.