Retete culinare noi romanesti – Blog culinar

Mancaruri din carne

Ostropel de porc

Reteta Ostropel de porc - ReteteKulinare.Ro

Ostropel de porc

Ostropel de porc Cum se prepara ostropelul de porc Muschiul de porc, il speli, il tai felii sau cubulete si il lasi sa se fragezeasca pana a doua zi, intr-un litru de vin. Dupa ce s-a fragezit il scoti si il pui sa se rumenesca in unt incins amestecat cu ulei. Presari faina,... Printează
Porții: 6 Gata în:
Nutrition facts: calories fat
Voturi 5.0/5
( 1 Votat )

Ingrediente

  • 1 kg muschi de porc
  • 2 cepe
  • 2 linguri unt
  • 2-3 linguri ulei
  • 500 ml vin rosu
  • 5-6 catei de usturoi
  • 2 foi dafin
  • o lingurita faina
  • sare si piper dupa gust

Cum se prepara ostropelul de porc

  1. Muschiul de porc, il speli, il tai felii sau cubulete si il lasi sa se fragezeasca pana a doua zi, intr-un litru de vin.
  2. Dupa ce s-a fragezit il scoti si il pui sa se rumenesca in unt incins amestecat cu ulei.
  3. Presari faina, ceapa taiata solzisori, foi de dafin, sare si piper dupa gust si vinul in care a stat muschiul peste noapte,  indoit cu putina apa.
  4. Acoperi cu capacul si lasi sa se inabuse la foc potrivit timp de 30-40 minute.
  5. Cand este gata pune usturoiul tocat marunt si stinge focul. Pofta mare la ostropel de porc!

Daca vrei aventuri, incearca sa servesti ostropelul adaugand in farfurie o lingura de smantana si/sau cateva masline negre.

Rețete similare publicate de autor

Carnati de casa

Mihai Buzatu

Pui cu salata verde

Mihai Buzatu

Pui cu taitei la cuptor

Mihai Buzatu

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.