Reteta Negresa cu gem - o reteta simpla si gustoasa
Reteta Negresa cu gem - o reteta simpla si gustoasa
Negresa cu gem Prajitura Negresa cu Gem este o varianta simpla a celebrei prajituri de casa, Negresa. Prajitura Negresa cu gem este realizata dupa o reteta foarte simpla, usor de preparat. Cum se prepara prajitura negresa cu gem Amesteca ouale cu zaharul si sarea, apoi adauga treptat laptele, uleiul, praful de copt stins in zeama de lamaie, cacaoa, […]
Numar portii: 5 Gata in:
        

Ingrediente

  • 250 gr zahar
  • 150 ml ulei
  • 2 oua
  • 3 linguri de cacao
  • 450 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • un borcan mic cu gem
  • o fiola esenta de rom
  • zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • Ingrediente Glazura
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri margarina

Prajitura Negresa cu Gem este o varianta simpla a celebrei prajituri de casa, Negresa. Prajitura Negresa cu gem este realizata dupa o reteta foarte simpla, usor de preparat.

Cum se prepara prajitura negresa cu gem

  1. Amesteca ouale cu zaharul si sarea, apoi adauga treptat laptele, uleiul, praful de copt stins in zeama de lamaie, cacaoa, esenta de rom, gemul si faina, amestecand pana obtii o compozitie omogena.
  2. Pune compozitia intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina(poti folosi si hartie de copt), pune-o la cuptorul preincalzit la 180 grade si las-o timp de 40 de minute.
  3. Glazura o prepari prin fierberea ingredientelor de la Glazura de mai sus, timp de cca. 5 minute apoi o torni peste prajitura.

1 COMENTARIU

  1. praful de copt se amesteca cu faina
    NU se stinge in zeama de lamaie!ordinea in care se pun ingredientele pentru blat nu este corect explicata!MARGARINA in glazura?????BLEAH!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.