Retete culinare romanesti – Blog culinar
Deserturi

Negresa cu gem

Reteta Negresa cu gem - o reteta simpla si gustoasa
Negresa cu gem Prajitura Negresa cu Gem este o varianta simpla a celebrei prajituri de casa, Negresa. Prajitura Negresa cu gem este realizata dupa o reteta foarte simpla, usor de preparat. Cum se prepara prajitura negresa cu gem Amesteca ouale cu zaharul si sarea, apoi adauga treptat laptele, uleiul, praful de copt stins in zeama de lamaie, cacaoa, esenta de rom, gemul si faina, amestecand pana obtii o compozitie omogena. Pune compozitia intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina(poti folosi si hartie de copt), pune-o la cuptorul preincalzit la 180 grade si las-o timp de 40 de minute. Glazura o prepari prin fierberea ingredientelor de la Glazura de mai sus, timp de cca. 5 minute apoi o torni peste prajitura. Printează
Porții: 5 Gata în:
Nutrition facts: calories fat
Voturi 5.0/5
( 1 Votat )

Ingrediente

  • 250 gr zahar
  • 150 ml ulei
  • 2 oua
  • 3 linguri de cacao
  • 450 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • un borcan mic cu gem
  • o fiola esenta de rom
  • zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • Ingrediente Glazura
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri margarina

Prajitura Negresa cu Gem este o varianta simpla a celebrei prajituri de casa, Negresa. Prajitura Negresa cu gem este realizata dupa o reteta foarte simpla, usor de preparat.

Cum se prepara prajitura negresa cu gem

  1. Amesteca ouale cu zaharul si sarea, apoi adauga treptat laptele, uleiul, praful de copt stins in zeama de lamaie, cacaoa, esenta de rom, gemul si faina, amestecand pana obtii o compozitie omogena.
  2. Pune compozitia intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina(poti folosi si hartie de copt), pune-o la cuptorul preincalzit la 180 grade si las-o timp de 40 de minute.
  3. Glazura o prepari prin fierberea ingredientelor de la Glazura de mai sus, timp de cca. 5 minute apoi o torni peste prajitura.

Rețete similare publicate de autor

Clatite gaurite cu miere si unt

Mihai Buzatu

Cornulete fragede cu rahat

Mihai Buzatu

Cozonac pufos cu nuca

Mihai Buzatu

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.