Retete culinare noi romanesti – Blog culinar

Deserturi

Lapte condensat

Reteta Lapte condensat de casa - ReteteKulinare.Ro

Lapte condensat

Lapte condensat Reteta de lapte condensat de casa pe care ti-am pregatit-o astazi, se foloseste cu succes in compozitia multor retete de prajituri sau deserturi, dar laptele condensat poate fi consumat si ca atare. Laptele condensat este un preparat cu un continut caloric si energetic ridicat. Din pacate, in magazinele din Romania... Printează
Porții: 8 Gata în:
Nutrition facts: calories fat
Voturi 5.0/5
( 1 Votat )

Ingrediente

  • 250 gr lapte praf
  • 250 gr zahar pudra
  • 50 gr unt
  • 300 ml apa
  • 1 pliculet zahar vanilat

Reteta de lapte condensat de casa pe care ti-am pregatit-o astazi, se foloseste cu succes in compozitia multor retete de prajituri sau deserturi, dar laptele condensat poate fi consumat si ca atare. Laptele condensat este un preparat cu un continut caloric si energetic ridicat. Din pacate, in magazinele din Romania nu este foarte accesibil, asa ca ti-am pregatit cea mai simpla si mai rapida reteta de lapte condensat! Hai sa urmarim impreuna cum se prepara laptele condensat in 2 pasi simpli:

  1. Mai intai topeste cele 50 gr de unt, intr-un ibric sau craticioara.
  2. Baga la blender untul topit, apa fierbinte, laptele praf, zaharul pudra si zaharul vanilat si mixeaza la viteza maxima timp de 2-3 minute, sau pana cand compozitia capata o consistenta cremoasa si o culoare alb galbuie. Asta e tot! Il poti pastra la frigider, pana la 10 zile.

Atentie! Laptele condensat nu trebuie confundat cu laptele concentrat pentru cafea, sunt doua inghediente total diferite.

Rețete similare publicate de autor

Cornulete fragede cu rahat

Mihai Buzatu

Chec cu smantana

Mihai Buzatu

Eclere cu vanilie si ciocolata

Mihai Buzatu

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.