Retete culinare romanesti – Blog culinar
Deserturi

Inghetata de casa cu cafea

Reteta Inghetata de casa cu cafea - simplu si rapid

Inghetata de casa cu cafea

Inghetata de casa cu cafea Pentru pofta ta de dulce-rece in aceste zile calduroase de vara, ti-am pregatit un desert estival potrivit cu nevoia de hidratare si rasfat: o inghetata de casa cu cafea si lapte condensat. O reteta simpla de semifreddo caffe, usor de preparat, mai ales daca ai norocul sa gasesti in vreun supermarket, lapte condensat la cutie, fara sa fii nevoit(a) sa-l prepari in bucatarie. Cum se prepara corect inghetata de casa cu cafea Pune pe foc un ibric in care prepari o „cafea” din laptele rece si cafeaua macinata. Las-o sa se raceasca complet apoi strecoar-o, pentru a scapa de zațul cafelei. Ia un castron si amesteca laptele condensat cu cafeaua cu lapte de la punctul 1. Mixeaza bine frisca lichida intr-un castron separat apoi incorporeaz-o usor in amestecul realizat la punctul 2. Mixeaza usor intreaga compozitie, pana ce amestecul capata o oarecare consistenta. Poti servi inghetata dupa ce ai lasat-o la congelator timp de 2-3 ore. Pentru cei care nu stiu, laptele condensat nu trebuie confundat cu laptele pentru cafea. Sunt doua ingrediente total diferite. Ramai pe retetekulinare.ro daca vrei sa fii la curent cu cele mai noi retete culinare! Printează
Porții: 4 Gata în:
Nutrition facts: calories fat
Voturi 5.0/5
( 1 Votat )

Ingrediente

  • 200 ml lapte condensat
  • 2-3 linguri cafea macinata
  • 250 ml frisca lichida
  • 50 ml lapte rece

Pentru pofta ta de dulce-rece in aceste zile calduroase de vara, ti-am pregatit un desert estival potrivit cu nevoia de hidratare si rasfat: o inghetata de casa cu cafea si lapte condensat. O reteta simpla de semifreddo caffe, usor de preparat, mai ales daca ai norocul sa gasesti in vreun supermarket, lapte condensat la cutie, fara sa fii nevoit(a) sa-l prepari in bucatarie.

Cum se prepara corect inghetata de casa cu cafea

  1. Pune pe foc un ibric in care prepari o „cafea” din laptele rece si cafeaua macinata. Las-o sa se raceasca complet apoi strecoar-o, pentru a scapa de zațul cafelei.
  2. Ia un castron si amesteca laptele condensat cu cafeaua cu lapte de la punctul 1.
  3. Mixeaza bine frisca lichida intr-un castron separat apoi incorporeaz-o usor in amestecul realizat la punctul 2.
  4. Mixeaza usor intreaga compozitie, pana ce amestecul capata o oarecare consistenta.
  5. Poti servi inghetata dupa ce ai lasat-o la congelator timp de 2-3 ore.

Atentie!Pentru cei care nu stiu, laptele condensat nu trebuie confundat cu laptele pentru cafea. Sunt doua ingrediente total diferite.

Ramai pe retetekulinare.ro daca vrei sa fii la curent cu cele mai noi retete culinare!

Rețete similare publicate de autor

Cozonac pufos cu nuca

Mihai Buzatu

Tiramisu

Mihai Buzatu

Inghetata Sandwich

Mihai Buzatu

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.