Retete culinare noi romanesti – Blog culinar

Mancaruri din carne

Friptura de iepure

Reteta Friptura de iepure - ReteteKulinare.Ro

Friptura de iepure

Friptura de iepure Friptura de iepure, o reteta culinara foarte simpla si gustoasa. Cum se prepara Friptura de iepure: Spala si portioneaza carnea de iepure. Curata ceapa, morcovii, telina si usturoiul. Taie ceapa solzisori, morcovii si telina rondele si usturoiul tocat marunt. Pune într-o tava sau vas termorezistent carnea de iepure, morcovii, telina,... Printează
Porții: 8 Gata în:
Nutrition facts: calories fat
Voturi 5.0/5
( 1 Votat )

Ingrediente

  • un iepure
  • 2 cepe
  • o capatana de usturoi
  • un morcov
  • 4 linguri ulei de masline
  • o jumatate telina
  • 500 ml vin alb sec
  • o lingura oregano
  • o lingurita rozmarin
  • o lingura cimbru
  • 2-3 foi de dafin
  • sare si piper dupa gust

Friptura de iepure, o reteta culinara foarte simpla si gustoasa.

Cum se prepara Friptura de iepure:

  1. Spala si portioneaza carnea de iepure. Curata ceapa, morcovii, telina si usturoiul.
  2. Taie ceapa solzisori, morcovii si telina rondele si usturoiul tocat marunt.
  3. Pune într-o tava sau vas termorezistent carnea de iepure, morcovii, telina, ceapa, usturoiul, vinul alb, uleiul de masline si foile de dafin.
  4. Condimenteaza cu oregano, rozmarin,cimbru, sare si piper.
  5. Baga iepurele la cuptorul incins si lasa-l cca 2 ore. Din cand in cand, unge carnea cu sosul din tava si mai adauga apa, ca sa nu scada sosul.

Friptura de iepure se serveste fierbinte, cu legumele din tava.

Rețete similare publicate de autor

Conopida cu pui

Mihai Buzatu

Ostropel de porc

Mihai Buzatu

File de porc cu sos de mustar

Mihai Buzatu

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.