Retete culinare romanesti – Blog culinar
Fripturi

Friptura de curcan

Friptura de curcan - reteta clasica, simpla

Friptura de curcan

Friptura de curcan Iti prezentam o friptura de curcan, mai exact din pulpe de curcan, foarte apetisanta si gusotoasa. Spala pulpele de curcan, dupa care sterge-le cu un prosop. Unge pulpele cu ulei si condimenteaza-le cu cimbru, boia, piper, delikat si sare. Intr-o tava unsa cu ulei aseaza pulpele de curcan, ceapa taiata solzisori, morcovul taiat rondele si ardeii taiati fasii subtiri. Deasupra toarna vinul si apa dupa care baga tava la cuptor cca 2 ore. In acest timp intoarce pulpe-le pe ambele parti sa se rumenesca si din cand in cand unge carnea cu sosul din tava. Cand carnea este aproape gata pune usturoiu-l tocat marunt si mai lasa 10 minute. La final presara patrunjel proaspat tocat marunt. Printează
Porții: 4 Gata în:
Nutrition facts: calories fat
Voturi 5.0/5
( 1 Votat )

Ingrediente

  • 4 pulpe de curcan
  • 2 cepe
  • un morcov
  • un ardei gras rosu
  • un ardei gras verde
  • 2 pahare vin rosu
  • o capatana usturoi
  • o lingurita cimbru
  • o lingurita boia dulce sau iute
  • o lingura delikat
  • 4 linguri ulei masline
  • o legatura patrunjel
  • sare si piper

Iti prezentam o friptura de curcan, mai exact din pulpe de curcan, foarte apetisanta si gusotoasa.

  1. Spala pulpele de curcan, dupa care sterge-le cu un prosop.
  2. Unge pulpele cu ulei si condimenteaza-le cu cimbru, boia, piper, delikat si sare.
  3. Intr-o tava unsa cu ulei aseaza pulpele de curcan, ceapa taiata solzisori, morcovul taiat rondele si ardeii taiati fasii subtiri.
  4. Deasupra toarna vinul si apa dupa care baga tava la cuptor cca 2 ore.
  5. In acest timp intoarce pulpe-le pe ambele parti sa se rumenesca si din cand in cand unge carnea cu sosul din tava.
  6. Cand carnea este aproape gata pune usturoiu-l tocat marunt si mai lasa 10 minute.
  7. La final presara patrunjel proaspat tocat marunt.

Rețete similare publicate de autor

Friptura tiganeasca

Mihai Buzatu

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.