Retete culinare noi romanesti – Blog culinar


De post

Fasole batuta

Fasole batuta - Reteta de post simpla si gustoasa
Fasole batuta

Fasole batuta

Fasole batuta O reteta de post destul de simpla cu ajutorul careia poti prepara cea mai gustoasa fasole batuta. Cum se prepara fasolea batuta Fierbe fasolea cca 2 ore pana crapa bobul. Dupa ce s-a fiert, scurge fasolea de zeama (pastreaza zeama) si da-o prin masina de tocat sau mixeaz-o intr-un blender... Printează
Porții: 6 Gata în:
Nutrition facts: calories fat
Voturi 5.0/5
( 1 Votat )

Ingrediente

  • 500 g fasole uscata
  • 5 cepe
  • 2 capatani de usturoi
  • 300-400 ml ulei
  • 2-3 linguri bulion
  • sare dupa gust

O reteta de post destul de simpla cu ajutorul careia poti prepara cea mai gustoasa fasole batuta.

Cum se prepara fasolea batuta

  1. Fierbe fasolea cca 2 ore pana crapa bobul.
  2. Dupa ce s-a fiert, scurge fasolea de zeama (pastreaza zeama) si da-o prin masina de tocat sau mixeaz-o intr-un blender cu 200 ml ulei.
  3. Separat taie ceapa solzisori si rumeneste-o, dupa care pune bulionul peste ea si amesteca bine.
  4. Pune in fasole  2 linguri din ceapa cu bulion, pentru a se colora frumos.
  5. Piseaza usturoiul si adauga-l in fasole apoi pune sarea si zeama de la fasolea care a fiert, pentru a nu fi foarte groasa.
  6. La sfarsit pune fasolea batuta pe un platou si orneaz-o pe deasupra cu ceapa prajita in bulion.
  7. Serveste fasolea rece, cu muraturi.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.