Reteta Cotlete de porc in sos de vin
Reteta Cotlete de porc in sos de vin

Cotlete de porc in sos de vin

Cotlete de porc in sos de vin O reteta simpla de cotlete de porc in sos de vin rosu, special preparata pentru cei carora le plac mancarurile extrem de savuroase si apetisante. In aceasta reteta vei afla cum se prepara cotletele de porc in sos de vin rosu, dar vei afla si cum se prepara mamaliguta moale (du-te cu mouse-ul peste cuvintele […]
Numar portii: 4 Gata in:
        

Ingrediente

  • 4 cotlete de porc
  • 400 ml vin rosu sau rosè
  • 4 catei de usturoi taiati feliute subtiri
  • 5 linguri ulei
  • sare si piper dupa gust
  • cimbru
  • rozmarin

O reteta simpla de cotlete de porc in sos de vin rosu, special preparata pentru cei carora le plac mancarurile extrem de savuroase si apetisante. In aceasta reteta vei afla cum se prepara cotletele de porc in sos de vin rosu, dar vei afla si cum se prepara mamaliguta moale (du-te cu mouse-ul peste cuvintele subliniate de la sfarsitul retetei).

Cum se prepara cotlete de porc in sos de vin

  1. Pregateste o tigaie intinsa, incinge uleiul si prajeste cotletele pe ambele parti, pana cand bucatile se rumenesc frumos (nu trebuie rumenite foarte tare).
  2. Adauga sare si piper dupa gust, pune usturoiul in mod uniform peste bucatile de cotlet apoi presara cimbru si rozmarin.
  3. Toarna vinul in tigaie si lasa focul la minim, fara capac.
  4. Cand apreciezi ca vinul s-a cam evaporat, adauga o cana mica cu apa, apoi pune capacul peste tigaie si lasa in continuare tigaia pe focul potrivit la minim, pana cand carnea se fragezeste. Daca vrei ca bucatile de carne sa iasa si mai fragede, mai poti adauga putina apa.
  5. Cotletele sung gata si numai bune de servit, cand sosul a mai scazut si a capatat ceva consistenta.
  6. Alaturi de aceste cotlete in sos de vin, iti recomandam o mamaliguta moale.

Pofta buna sa ai!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.