Retete culinare noi romanesti – Blog culinar

Deserturi

Cornulete fragede cu rahat

Reteta Cornulete fragede cu rahat

Cornulete fragede cu rahat

Cornulete fragede cu rahat Iata si o reteta de cornulete fragede cu rahat, pe care le poti prepara destul de usor, daca ai rabdare si putin indemanare. O reteta clasica de prajituri de casa. Cum se prepara cornulete cu rahat Freaca  margarina(acomodata cu temperatura camerei) cu zaharul pudra si 2 pliculete de zahar vanilat... Printează
Porții: - Gata în:
Nutrition facts: calories fat
Voturi 5.0/5
( 1 Votat )

Ingrediente

  • 1 ou
  • 250 gr margarina
  • 100 gr smantana
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 500 gr faina
  • un praf de sare
  • o lingurita praf de copt
  • 2-3 pliculete zahar vanilat
  • 300 gr rahat colorat
  • zahar pudra pentru pudrat cornuletele

Iata si o reteta de cornulete fragede cu rahat, pe care le poti prepara destul de usor, daca ai rabdare si putin indemanare. O reteta clasica de prajituri de casa.

Cum se prepara cornulete cu rahat

  1. Freaca  margarina(acomodata cu temperatura camerei) cu zaharul pudra si 2 pliculete de zahar vanilat pana ce vei obtine o compozitie fina.
  2. Incorporeaza, smantana, apoi oul.
  3. Amestecand cu o lingura de lemn, adauga in compozitie, treptat, faina si praful de copt cernute in prealabil.
  4. Cand se obtine un aluat care poate fi framantat, il rastorni pe blatul sau masa de lucru si il framanti in continuare pana ce devine un aluat elastic, usor de manevrat.
  5. Pune aluatul astfel framantat intr-o folie de plastic si lasa-l la rece pentru cca. 45 de minute.
  6. Taie rahatul in bucatele si pregateste cuptorul incalzindu-l la 180 °C.
  7. Rupe o bucata de aluat de marimea unei portocale si intinde o foaie rotunda de cca. 3-4 mm grosime.
  8. Taie foaia in sferturi, apoi fiecare sfert taie-l de doua ori, obtinand astfel 12 bucati simetrice, de forma unor triunghiuri aproximative.
  9.  Aseaza pe fiecare bucata, cate o bucatica de rahat si ruleaza incet cu mana.
  10. Unge tava cu ulei si tapeteaz-o cu faina apoi aseaza cornuletele in tava.
  11. Baga tava la cuptor pentru 20-30 minute, pana cand cornuletele se rumenesc putin.
  12. Dupa ce le-ai scos de la cuptor, lasa-le sa se raceasca putin apoi pudreaza-le cu zaharul pudra amestecat cu un pliculet de zahar vanilat.

Rețete similare publicate de autor

Salam de biscuiti

Mihai Buzatu

Lapte condensat

Mihai Buzatu

Tort cu crema fina de cacao

Mihai Buzatu

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.