Retete culinare romanesti – Blog culinar
Deserturi

Clatite gaurite cu miere si unt

Clatite gaurite cu miere si unt - retete usoare

Clatite gaurite cu miere si unt

Clatite gaurite cu miere si unt Daca te-ai saturat de banalele clatite romanesti, ti-am pregatit un desert surpriza: clatite traditionale din Maroc, clatite marocane pe care noi le-am numit Clatite gaurite cu miere si unt. Clatitele gaurite cu sirop de miere si unt sunt foarte delicioase, nu sunt atat de grase cum sunt clatitele obisnuite, sunt foarte pufoase si apetisante si nu necesita acea manevra de aruncare a clatitelor in aer, deoarece aceste clatite se coc doar pe o singura parte. Traditional, aceste clatite marocane se servesc cu sirop de miere si unt insa fiecare le poate servi dupa gust, cu orice umplutura: gem, dulceata, lapte condensat, ciocolata, etc. Cum se prepara clatitele gaurite cu miere si unt Pune toate ingredientele pentru clatite intr-un blender si mixeaza-le pana cand obtii o compozitie omogena. Toarna amestecul intr-un castron si lasa-l in repaus la cald, timp de minim 30 de minute, fara sa acoperi castronul, pana cand apar mici gaurele in aluat. Dupa ce au trecut cele 30 de minute, incinge o tigaie non-aderenta la foc mediu, unge-o cu un cubulet de unt, lasa putin sa se incinga untul si toarna aluat in tigaie pana acoperi intreaga suprafata a tigaii, asa cum procedezi cand prepari clatite obisnuite. Poti folosi un polonic sau o cana gradata, umpluta pana la 150 ml, pentru a turna aluatul in tigaie. Clatita trebuie lasata in tigaie la foc mic-mediu, pana cand aluatul devine poros si relativ uscat deasupra, adica cca. 1-2 minute. Clatitele gaurite se coc doar pe o parte, dar daca vrei sa le rumenesti bine pe ambele parti, poti incerca manevra cu intoarcere clatitelor in aer… Pregatirea siropului: Indiferent de numarul de clatite preparate, proportia trebuie sa fie de o parte  de unt la 4 parti de miere, sau 1 lingura cu unt la 4 linguri cu miere. Pentru aceasta reteta de 10 clatite, ai nevoie de aproximativ 3 linguri de unt si 12 linguri de miere. Adauga mierea si untul intr-o tigaie la foc mic spre mediu si lasa pe foc doar pana cand se topeste untul (cca. 2-4 minute), apoi ia tigaia de pe foc si amesteca bine pentru omogenizarea siropului. Siropul astfel preparat il intinzi din abundenta pe fiecare clatita in parte, le rulezi sau le impaturesti, apoi te apuci de infulecat Daca ti-au mai ramas clatite, le poti pastra la frigider, acoperite cu folie alimentara si le poti consuma incalzindu-le la microunde, cu o jumatate de minut inainte de a fi servite. Daca le ungi cu compozitia fierbinte de unt si miere, nici nu mai e nevoie sa le incalzesti. Printează
Porții: 10 Gata în:
Nutrition facts: calories fat
Voturi 5.0/5
( 1 Votat )

Ingrediente

  • 2 cani cu gris
  • 1 cana cu faina
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita rasa cu zahar
  • un varf de cutit praf de copt
  • 1 cana cu lapte cald(cca. 200 ml)
  • 2 cani cu apa calda(cca. 400 ml)
  • 1 pachetel drojdie uscata (Dr. Oetker, de 7 gr)
  • Ingrediente sirop (pentru uns clatitele):
  • unt si miere (vezi reteta pentru cantitati)

Daca te-ai saturat de banalele clatite romanesti, ti-am pregatit un desert surpriza: clatite traditionale din Maroc, clatite marocane pe care noi le-am numit Clatite gaurite cu miere si unt. Clatitele gaurite cu sirop de miere si unt sunt foarte delicioase, nu sunt atat de grase cum sunt clatitele obisnuite, sunt foarte pufoase si apetisante si nu necesita acea manevra de aruncare a clatitelor in aer, deoarece aceste clatite se coc doar pe o singura parte. Traditional, aceste clatite marocane se servesc cu sirop de miere si unt insa fiecare le poate servi dupa gust, cu orice umplutura: gem, dulceata, lapte condensat, ciocolata, etc.

Cum se prepara clatitele gaurite cu miere si unt

  1. Pune toate ingredientele pentru clatite intr-un blender si mixeaza-le pana cand obtii o compozitie omogena.
  2. Toarna amestecul intr-un castron si lasa-l in repaus la cald, timp de minim 30 de minute, fara sa acoperi castronul, pana cand apar mici gaurele in aluat.
  3. Dupa ce au trecut cele 30 de minute, incinge o tigaie non-aderenta la foc mediu, unge-o cu un cubulet de unt, lasa putin sa se incinga untul si toarna aluat in tigaie pana acoperi intreaga suprafata a tigaii, asa cum procedezi cand prepari clatite obisnuite. Poti folosi un polonic sau o cana gradata, umpluta pana la 150 ml, pentru a turna aluatul in tigaie.
  4. Clatita trebuie lasata in tigaie la foc mic-mediu, pana cand aluatul devine poros si relativ uscat deasupra, adica cca. 1-2 minute. Clatitele gaurite se coc doar pe o parte, dar daca vrei sa le rumenesti bine pe ambele parti, poti incerca manevra cu intoarcere clatitelor in aer…

Pregatirea siropului: Indiferent de numarul de clatite preparate, proportia trebuie sa fie de o parte  de unt la 4 parti de miere, sau 1 lingura cu unt la 4 linguri cu miere. Pentru aceasta reteta de 10 clatite, ai nevoie de aproximativ 3 linguri de unt si 12 linguri de miere. Adauga mierea si untul intr-o tigaie la foc mic spre mediu si lasa pe foc doar pana cand se topeste untul (cca. 2-4 minute), apoi ia tigaia de pe foc si amesteca bine pentru omogenizarea siropului. Siropul astfel preparat il intinzi din abundenta pe fiecare clatita in parte, le rulezi sau le impaturesti, apoi te apuci de infulecat

Sfaturi Retete CulinareDaca ti-au mai ramas clatite, le poti pastra la frigider, acoperite cu folie alimentara si le poti consuma incalzindu-le la microunde, cu o jumatate de minut inainte de a fi servite. Daca le ungi cu compozitia fierbinte de unt si miere, nici nu mai e nevoie sa le incalzesti.

Rețete similare publicate de autor

Eclere cu vanilie si ciocolata

Mihai Buzatu

Chec cu smantana

Mihai Buzatu

Inghetata de casa cu cafea

Mihai Buzatu

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.