Retete culinare noi romanesti – Blog culinar

Borsuri, supe si ciorbe

Ciorba de miel

Reteta Ciorba de miel - reteta traditionala

Ciorba de miel

Ciorba de miel De fiecare data, in preajma sarbatorilor de Paste, Ciorba de miel este ca si obligatorie, la fel ca si cozonacii si ouale rosii, sau alte retete culinare specifice sarbatorilor de Pasti. Iata ca ti-am pregatit o reteta speciala de Ciorba de miel, pentru care asteptam comentarii, daca te numeri printre... Printează
Porții: 6 Gata în:
Nutrition facts: calories fat
Voturi 5.0/5
( 1 Votat )

Ingrediente

  • 1 kg carne de miel cu os
  • 1 litru bors proaspat (adaugi dupa gust)
  • 4 linguri ulei pentru calit zarzavatul
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 1 legatura leustean proaspat
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 ceapa uscata
  • 1 morcov mare
  • 2 linguri orez
  • 2 galbenusuri
  • o lingurita tarhon(ideal, proaspat)
  • smantana pentru decor
  • sare dupa gust

De fiecare data, in preajma sarbatorilor de Paste, Ciorba de miel este ca si obligatorie, la fel ca si cozonacii si ouale rosii, sau alte retete culinare specifice sarbatorilor de Pasti. Iata ca ti-am pregatit o reteta speciala de Ciorba de miel, pentru care asteptam comentarii, daca te numeri printre cei care au preparat-o.

Cum se prepara ciorba de miel clasica

  1. Toaca marunt (asa cum toci pentru ciorba) morcovii, ceapa uscata, ceapa verde și radacina de patrunjel apoi caleste-le in ulei.
  2. Spala bine carnea de miel si pune-o intr-o oala cu apa care fierbe, timp de 5 minute. Arunca apa in care ai oparit carnea, spala din nou carnea de miel cu apa rece apoi pune-o din nou la fiert intr-o oala cu apa care fierbe. Aceasta operatie este necesara pentru a mai atenua mirosul specific.
  3. Spumeaza carnea si las-o sa fiarba timp de 30 de minute apoi adauga zarzavatul calit si lasa la fiert in continuare.
  4. Spala bine orezul si cand ciorba e aproape gata, pune-l in oala.
  5. Cand e orezul aproape fiert, adauga borsul (dat in clocot intr-un vas separat) in ciorba si mai lasa 5 minute la foc mic.
  6. Ia un castron si bate galbenusurile adaugand treptat(ca sa nu se taie) cate putina zeama din oala cu ciorba. Toarna totul in oala cu ciorba, potriveste de sare si stinge focul apoi adauga leusteanul proaspat tocat marunt si tarhonul.
  7. Adauga cate o lingura de smantana in farfurie, pune niste ardei iute alaturi apoi cheama-ti familia la masa, pentru ca tocmai ai gatit o ciorba de miel minunata!

*Carnea de miel este fiarta atunci cand se poate desprinde usor de pe os.

Rețete similare publicate de autor

Ciorba a la grec

Mihai Buzatu

Supa crema de brocoli

Mihai Buzatu

Ciorba radauteana

Mihai Buzatu

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.