Retete culinare noi romanesti – Blog culinar

Borsuri, supe si ciorbe

Ciorba de burta

Reteta Ciorba de burta traditionala - Retete noi

Ciorba de burta

Ciorba de burta O reteta pentru ciorba de burta, clasica, fara alte adaosuri care de cele mai multe ori, dau nastere la aventuri. Cum se prepara ciorba de burta Burta si oasele de vita spalate, se pun in oala cu 3 litri de apa fiarta si se mentin la foc potrivit, spumandu-se in... Printează
Porții: 8 Gata în:
Nutrition facts: calories fat
Voturi 5.0/5
( 1 Votat )

Ingrediente

  • 1 kg burta vita taiata fideluta, prefiarta
  • 500 g oase vita
  • 2 morcovi
  • o ceapa mare
  • o telina
  • 5 oua
  • 2 capatani de usturoi
  • 300 gr smantana
  • otet dupa gust
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

O reteta pentru ciorba de burta, clasica, fara alte adaosuri care de cele mai multe ori, dau nastere la aventuri.

Cum se prepara ciorba de burta

  1. Burta si oasele de vita spalate, se pun in oala cu 3 litri de apa fiarta si se mentin la foc potrivit, spumandu-se in timpul fierberii.
  2. Dupa ce nu mai iese spuma, se adauga legumele spalate si curatate, taiate jumatati.
  3. Cand burta este aproape fiarta se scot legumele si oasele de vita care se dezoseaza(carnea se pune inapoi in oala) si se mai fierb la foc potrivit circa 30 minute.
  4. Se adauga otet, sare, piper si smantana, apoi se amesteca pentru a se incorpora bine.
  5. La sfarsit se pun ouăle batute bine, se stinge focul si se adauga si usturoiul pisat sau taiat marunt. Usturoiul si otetul se pot servi si separat, dupa gust.

Rețete similare publicate de autor

Ciorba a la grec

Mihai Buzatu

Supa crema de brocoli

Mihai Buzatu

Ciorba de legume

Mihai Buzatu

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.