Retete culinare romanesti – Blog culinar
Borsuri, supe si ciorbe

Ciorba a la grec

Reteta Ciorba a la grec - reteta in stil grecesc

Ciorba a la grec

Ciorba a la grec Ciorba a la grec pe care v-o propunem, are la baza o reteta originala de ciorba de pui a la grec, cu exceptia faptului ca nu am adaugat orez, asa cum era in reteta originala de ciorba a la grec. Exista multe retete culinare de ciorbe a la grec insa noi am ales-o pentru tine pe cea care ni s-a parut mai gustoasa si mai usor de preparat. Cum se prepari corect Ciorba a la grec Spala carnea de pui si tai-o cubulete apoi adaug-o la fiert intr-o oala cu 5 litri de apa clocotita cu sare. Nu uita sa spumezi din cand in cand. Toaca legumele marunt (morcovii, radacina de patrunjel, telina, ceapa si ardeii) si caleste-le in ulei incins, timp de 5-10 minute apoi adauga-le in oala in care fierbe carnea de pui. Adauga in oala piper si sare dupa gust si lasa totul sa fiarba timp 40-50 minute, aproximativ. Intr-un castron, amesteca galbenusurile cu smantana, zeama de lamaie si 3 polonice de zeama in care fierbe puiul cu legumele, amesteca putin si adauga totul inapoi in oala. Mai lasa 3 minute pe foc, pentru ca ouale sa se lege putin iar daca e cazul, mai potriveste gustul completand cu sare apoi ia oala de pe foc. Presara patrunjelul tocat marunt si pune un capac peste oala timp de 10 minute, ca sa se aromatizeze continutul. Servesti ciorba a la grec cu ardei iute si o felie de lamaie in farfurie. Cu mici exceptii, cam toate ciorbele acre se servesc cu ardei iute. Printează
Porții: 8 Gata în:
Nutrition facts: calories fat
Voturi 5.0/5
( 1 Votat )

Ingrediente

  • 2 piepti de pui mari, dezosati
  • 2 morcovi mijlocii
  • 1 radacina de patrunjel
  • zeama de la o lamaie
  • 1 telina mica
  • 1 ceapa
  • 5 galbenusuri
  • 300 gr smantana grasa
  • 3-4 linguri cu ulei
  • o legatura de patrunjel
  • sare si piper dupa gust
  • un adei verde si unul rosu

Ciorba a la grec pe care v-o propunem, are la baza o reteta originala de ciorba de pui a la grec, cu exceptia faptului ca nu am adaugat orez, asa cum era in reteta originala de ciorba a la grec. Exista multe retete culinare de ciorbe a la grec insa noi am ales-o pentru tine pe cea care ni s-a parut mai gustoasa si mai usor de preparat.

Cum se prepari corect Ciorba a la grec

  1. Spala carnea de pui si tai-o cubulete apoi adaug-o la fiert intr-o oala cu 5 litri de apa clocotita cu sare. Nu uita sa spumezi din cand in cand.
  2. Toaca legumele marunt (morcovii, radacina de patrunjel, telina, ceapa si ardeii) si caleste-le in ulei incins, timp de 5-10 minute apoi adauga-le in oala in care fierbe carnea de pui.
  3. Adauga in oala piper si sare dupa gust si lasa totul sa fiarba timp 40-50 minute, aproximativ.
  4. Intr-un castron, amesteca galbenusurile cu smantana, zeama de lamaie si 3 polonice de zeama in care fierbe puiul cu legumele, amesteca putin si adauga totul inapoi in oala.
  5. Mai lasa 3 minute pe foc, pentru ca ouale sa se lege putin iar daca e cazul, mai potriveste gustul completand cu sare apoi ia oala de pe foc.
  6. Presara patrunjelul tocat marunt si pune un capac peste oala timp de 10 minute, ca sa se aromatizeze continutul.
  7. Servesti ciorba a la grec cu ardei iute si o felie de lamaie in farfurie. Cu mici exceptii, cam toate ciorbele acre se servesc cu ardei iute.

Rețete similare publicate de autor

Ciorba de legume

Mihai Buzatu

Ciorba de burta

Mihai Buzatu

Ciorba radauteana

Mihai Buzatu

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.