Reteta Carnati de casa - reteta simpla traditionala
Reteta Carnati de casa - reteta simpla traditionala

Carnati de casa

Carnati de casa Cum se prepara carnatii de casa Inainte de a incepe prepararea acestor carnati de casa, trebuie sa lasi matele in apa rece, timp de 2 ore. Pune oasele de porc la fiert intr-o oala cu apa pentru a obtine zeama de care vei avea nevoie ulterior. Intr-un vas mare, amesteca toata carnea tocata de porc […]
Numar portii: 10 Gata in:
        

Ingrediente

  • 4 kg carne tocata porc cu grasime
  • 4-5 oase de porc
  • 4 capatani usturoi
  • 4-5 m mate porc sau oaie
  • 40 g cimbru
  • 20 g piper macinat
  • sare dupa gust
  • 10 g boia ardei dulce(sau iute)

Cum se prepara carnatii de casa

  1. Inainte de a incepe prepararea acestor carnati de casa, trebuie sa lasi matele in apa rece, timp de 2 ore.
  2. Pune oasele de porc la fiert intr-o oala cu apa pentru a obtine zeama de care vei avea nevoie ulterior.
  3. Intr-un vas mare, amesteca toata carnea tocata de porc cu un mujdei obtinut din usturoiul tocat marunt, pisat si frecat cu 3 linguri de ulei si un varf de sare.
  4. Peste compozitia rezultata, adauga cimbrul, boiaua, piperul si sare dupa gust.
  5. Amesteca intregul continut adaugand din cand in cand putina zeama de oase, pana cand compozitia se omogenizeaza suficient.
  6. Spala matele si verifica sa nu fie sparte.
  7. Umple matele cu compozitia preparata, folosind masina de tocat cu palnia speciala de carnati.
  8. Pune carnatii intr-o tigaie cu ulei incins si prajeste-i pe ambele parti. Ii poti face si pe gratar daca nu-i vrei prajiti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.