Retete culinare noi romanesti – Blog culinar

Mancaruri din carne

Ardei umpluti

Ardei umpluti - reteta culinara simpla si gustoasa

Ardei umpluti

Ardei umpluti O reteta simpla de ardei umpluti, care se prepara foarte usor si face parte din categoria de retete culinare traditionale. Carnea tocata poate fi de porc, de vita, sau amestec. Cum se prepara reteta ardei umpluti Scoate cotoarele de la ardei, scutura-i bine de seminte, spala-i bine atat in interior... Printează
Porții: 8 Gata în:
Nutrition facts: calories fat
Voturi 5.0/5
( 1 Votat )

Ingrediente

  • 8 ardei potriviti
  • 8 rosii potrivite
  • 500 gr carne tocata de porc
  • 200 gr smantana
  • 100 gr orez
  • 3 cepe mari
  • o lingurita delikat legume
  • 2 legaturi marar
  • o lingurita rasa piper negru macinat
  • 100 ml ulei
  • 2-3 foi de dafin
  • sare dupa gust

O reteta simpla de ardei umpluti, care se prepara foarte usor si face parte din categoria de retete culinare traditionale. Carnea tocata poate fi de porc, de vita, sau amestec.

Cum se prepara reteta ardei umpluti

  1. Scoate cotoarele de la ardei, scutura-i bine de seminte, spala-i bine atat in interior cat si la exterior apoi lasa-i la scurs cu gura in jos, pana prepari umplutura.
  2. Toaca marunt 2 cepe si o legatura de marar si amesteca-le cu carnea tocata, orezul, piperul si sare dupa gust.
  3.  Cu aceasta compozitie, umpli ardeii folosind o lingura, dar nu cu varf, ca sa incapa capacul de la rosii.
  4. Spala 4 rosii si taie 8 capace (partea de sus si de jos a rosiilor), putin mai mari decat gura ardeilor.
  5. Aseaza capacele deasupra ardeilor, apasand pe marginea acestora, pentru a le introduce cumva in interiorul ardeilor.
  6. Dupa ce ai pus capacele, aseaza ardeii intr-o cratita, in picioare, unul langa altul.
  7. Mai toaca o ceapa marunt si pune-o la calit intr-o tigaie cu uleiul incins, pana devine aurie.
  8. Adauga in tigaie rosiile ramase, decojite si tocate marunt si mai lasa-le pe foc timp de 10 minute, amestecand din cand in cand.
  9. Toarna compozitia fierbinte din tigaie, peste ardeii din cratita.
  10. Adauga apa cat sa acope ardeii, mai pune o lingurita cu delikat de legume si un praf de piper.
  11. Pune cratita cu ardeii umpluti la foc mic, timp de 30 minute apoi bag-o la cuptor inca 30 minute, pentru ca ardeii sa se rumeneasca iar sosul sa se inchege. Daca nu vrei ca ardeii sa fie rumeniti, poti sa nu-i mai bagi la cuptor, lasandu-i la fiert la foc mic pe aragaz, inca 30 minute. Pe aragaz cratita trebuie sa fie acoperita cu un capac.
  12. Dupa ce s-au facut, adauga foile de dafin, mai lasa 2 minute la cuptor(sau pe aragaz), apoi adauga o legatura de marar tocat marunt si stinge focul.
  13. Serveste ardeii cu smantana deasupra.

Rețete similare publicate de autor

Carnati de casa

Mihai Buzatu

Cotlete de porc in sos de vin

Mihai Buzatu

Friptura de iepure

Mihai Buzatu

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.