9
Verdictul nostru "Minunata!"
Gust: 8.5/10
Aspect: 10/10
Costuri: 8.5/10
Preparare: 7.5/10

Ingredientele necesare:

  • 500 gr carne de vita
  • foi proaspete de lasagna
  • 200 gr parmezan ras
  • 1 cutie rosii in bulion
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 ceapa tocata marunt
  • rozmarin
  • 1 foaie de dafin
  • 1 morcov
  • oregano
  • ulei de masline
  • sare dupa gust
  • piper macinat
  • 1 catel de usturoi
  • 1 pahar de vin rosu
  • Sosul béchamel:
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri faina
  • un varf de cutit nucsoara
  • sare si piper alb(sau negru) dupa gust
  • 50 gr unt

Cum se prepara Lasagna originala:

Exista foarte multe retete culinare de Lasagna: lasagna cu spanac, lasagna cu branza, lasagna cu ciuperci, etc. Noi iti vom prezenta o reteta de Lasagna originala iar tu vei decide daca vrei sa mai modifici ceva pe viitor, la aceasta reteta originala Lasagna.
Daca iti vine sa ne contrazici si sa ne spui ca reteta nu este originala, trebuie sa precizam ca in Italia, reteta de lasagna difera foarte mult in functie de zona. In nord, lasagna se prepara cu sos bechamel, iar in sud reteta originala este cea preparata cu suc de rosii, sunca si mozzarella. Aceste modificari ale retetei tin de gustul fiecaruia asa ca nu gresim daca afirmam ca aceasta este reteta origina de lasagna, ingredientele de baza fiind aceleasi in proportie de 90%.
Reteta de lasagna nu este deloc complicatata, asa cum poate parea cand pregatesti lasagna pentru prima data. Hai sa vedem cum se prepara Lasagna originala:

  1. Caleste ceapa, usturoiul pisat si morcovi in 3 linguri de ulei de masline apoi pune carnea tocata de vita si caleste totul in continuare, pana cand carnea de vita devine comestibila.
  2. Dupa ce totul s-a calit, adauga vinul rosu, amesteca putin cat sa se inunde ingredientele si lasa la fiert la foc mic, pana cand vinul scade suficient iar compozitia capata o suculenta potrivita.
  3. Adauga rosiile cu sucul din conserva, pasta de tomate, foaia de dafin si rozmarinul. Pune un capac si lasa la foc mic, cca. 20 minute. Dupa 10 minute scoate dafinul si rozmarinul.
  4. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust, apoi adauga si putin oregano.
  5. Sosul bechamel il prepari astfel: intr-o oala mai mica topeste untul si caleste cele 3 linguri de faina. Amesteca bine pana cand compozitia capata consistenta asemanatoare unei creme.
  6. Adauga treptat laptele fierbinte si amesteca bine ca sa nu se formeze cocoloase de faina. Mai lasa pe foc 10 minute, cat sa dispara gustul de faina. Daca e cazul, poti strecura sosul, pentru a inlatura eventulele cocoloase de faina. Condimenteaza sosul cu sare, piper si nucsoara apoi lasa-l la racit.
  7. Unge tava cu unt si aseaza primul strat de foi de lasagna, petrecandu-le putin intre ele, astfel incat sa nu permita patrunderea compozitiei de la un strat la altul. De asemenea, iti recomandam sa asezi foile de lasagna proaspete si pe peretii tavii, ca sa retina si sa absoarba sosul, care ar putea ajunge sub foile de lasagna, pe fundul tavii.
  8. Pune un strat ceva mai gros din compozitia cu carne, un strat de parmezan apoi un strat de sos bechamel.
  9.  Aseaza urmatorul strat de foi lasagna, sos de carne, parmezan si bechamel.
  10. In functie de dimensiunile tavii si cantitatea de compozitie rezultata, continua in acest mod pana la epuizarea ingredientelor, adica pana la ultimul strat care trebuie sa fie din foi de lasagna, sos cu carne, bechamel si mozzarela rasa.
  11. Deasupra adauga oregano framantat putin in palme pentru reimprospatarea aromei si piper negru, de preferinta proaspat macinat.
  12. Baga tava la cuptorul incalzit in prealabil la 180°C si lasa sa se coaca timp de cca. 35-40 minute, pana ce lasagna se rumeneste.
  13. Dupa ce ai scos-o de la cuptor, las-o in tava o jumatate de ora si abia apoi o poti scoate si portiona, pentru a fi servita. Recomandam un vin rosu, sec. Asteptam comentarii!

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
loading...
Lasagna originala, 3.9 din 5 | 16 voturi