Ingredientele necesare:

  • 500 de gr de biscuti macinati(Petit Beurre, de ex.)
  • 200 de gr de ciocolata cu lapte
  • 4 linguri smantana pentru frisca
  • 300 gr nuci macinate fin
  • 2 fiole esenta de vanilie
  • 400 gr zahar tos
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri cacao
  • 300 gr unt

Cum se prepara Prajitura rapida:

Timpul tau este limitat si vrei sa prepari o prajitura rapida fara coacere, pentru a nu mai sta zeci de minute in fata cuptorului? Am gasit si pentru tine o astfel de reteta de prajitura rapida si simpla. Nu folosesti focul decat pentru prepararea unui sirop de zahar, in rest prajitura rapida se realizeaza fara coacere, ceea ce nu inseamna ca va fi mai putin delicioasa. Dar te lasam pe tine sa faci aprecieri, dupa ce o prepari. Hai sa vedem cum se prepara o prajitura rapida fara coacere:

  1. Pune zaharul si 300 ml de apa intr-un vas la foc mediu si lasa la fiert cca. 5 minute, pentru a se forma un sirop consistent, apoi adauga nucile amestecand continuu timp de inca un minut.
  2. Toarna siropul cu nuci intr-un castron peste biscuitii macinati si amesteca bine pana la omogenizare.
  3. Adauga untul si esentele de vanilie si amesteca bine, pana la dizolvarea completa a untului apoi imparte compozitia rezultata in doua parti egale.
  4. O parte din compozitie o amesteci omogen cu cele doua linguri de cacao, pana la obtinerea unei compozitii nelipicioase si usor de manevrat.
  5.  Compozitia fara cacao o asezi (presand-o oarecum), intr-o captusita cu folie alimentara iar peste aceasta pui compozitia cu cacao, in aceeasi maniera, niveland-o uniform, cu mainile unse cu ulei, ca sa nu te lipesti :)
  6. Baga prajitura la frigider timp o ora pentru a se intari suficient cat sa-ti permita rasturnarea acesteia pentru indepartarea foliei.
  7. In timp ce prajitura este la frigider, prepara glazura topind ciocolata cu smantana si uleiul, pe o .
  8. Dupa ce ai scos prajitura de la frigider si ai intors-o pentru indepartarea foliei alimentare, toarna glazura calda deasupra si niveleaz-o uniform pe intreaga suprafata a prajiturii, folosind o spatula sau un cutit.
  9. Dupa ce glazura s-a racit si s-a intarit, poti incepe portionarea prajiturii, folosind un cutit tinut in apa fierbinte, pentru a nu sfarama glazura.

Sursa reteta: Retetecalamama.ro

Pentru cantitatile de ingrediente de mai sus, noi am folosit o tava cu dimensiunile: 34 cm lungime si 32 cm latime si iti recomandam sa folosesti dimensiuni cat de cat asemanatoare. Inaltimea tavii trebuie sa-ti permita asezarea celor doua compozitii una peste alta, fara a depasi marginile tavii.
Pune pe foc un vas mai mare in care adaugi cam o treime apa, iar deasupra pui un vas mai mic astfel incat acesta sa stea pe vasul mai mare, dar fara sa atinga apa. In vasul mai mic pui ciocolata, smantana si uleiul si amesteci pentru omogenizare. Pentru cine nu stie, procedeul se numeste bain-marie (sau baie de aburi) si este utilizat pentru a nu permite un transfer de caldura prea mare catre preparatul respectiv.

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
loading...
Prajitura rapida, 3.5 din 5 | 20 voturi