9.5
Verdictul nostru "Minunata!"
Gust: 9.5/10
Aspect: 9/10
Costuri: 8.5/10
Preparare: 7.5/10

Ingredientele necesare:

  • 500 gr faina
  • 130 ml lapte cald
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 130 ml apa calda
  • 50g unt topit
  • 3 galbenusuri
  • 100 gr zahar tos
  • zahar pudra
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare

Cum se prepara Gogosi Pufoase:

Hai sa trecem la treaba si sa vedem cum se prepara aceste minunate Gogosi Pufoase :

  1. Pentru a face aluatul de gogosi pufoase, ia un castron ceva mai mare si adauga ingredientele in ordinea urmatoare:  faina, drojdie, zaharul tos, zaharul vanilat, coaja de lamaie, apa si laptele caldute, untul topit, sarea si galbenusurile.
  2. Framanta bine toata aceasta compozitie timp de 20-30 minute apoi lasa aluatul rezultat la dospit undeva la cald, acoperit cu un prosop de bucatarie, timp de aproximativ 75 minute.
  3. Presara faina pe blatul de lucru pentru a nu face aderenta si intinde aluatul pana obtii o foaie de cca. 1 cm grosime.
  4. Portioneaza gogosi cu ajutorul unui pahar rotund, formand niste cerculete din aluat. Aluatul care ramane dupa ce ai decupat gogosile cu paharul, le aduni si le framanti din nou pentru a forma un nou aluat din care mai poti decupa cateva gogosi.
  5. Dupa ce ai format toate gogosile, le lasi sa se odihneasca o jumatate de ora apoi iei o spatula si le pui la prajit intr-o tigaie cu ulei incins.
  6. Dupa ce gogosile s-au rumenit pe o parte si au devenit aurii, le intorci pe partea cealalta.
  7. Le scoti pe o tava si presari zahar pudra peste ele, apoi le servesti calde.

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
loading...
Gogosi Pufoase, 4.3 din 5 | 56 voturi