Ingredientele necesare:

  • Aluat eclere:
  • 250 gr margarina pentru prajituri
  • 50 gr zahar tos
  • 500 ml apa
  • 350 gr faina
  • un praf de sare
  • 6 oua
  • Crema eclere
  • 200 gr faina
  • 250 gr zahar tos
  • 4 oua
  • 50 gr unt
  • 750 ml lapte
  • 5 pliculete de vanilie
  • Glazura eclere
  • 120 g ciocolata cu lapte
  • 50 g de margarina
  • 1 lingura cu apa
  • 2 linguri ulei
  • 2 lingurite cacao

Cum se prepara Eclere cu vanilie si ciocolata:

Iti propunem o reteta clasica de eclere cu vanilie si ciocolata, o reteta originala de eclere de casa, care pe noi ne-a impresionat foarte tare si ne-a adus aminte de gustul eclerelor din copilarie. In afara de eclere cu vanilie si glazura de ciocolata, exista multe alte retete de eclere cu crema, la fel de gustoase si apetisante: eclere cu budinca, eclere cu frisca, eclere cu ciocolata si multe alte retete de eclere, internetul e plin… Noi am ales pentru tine astazi, eclere in reteta originala, reteta care speram sa-ti mai indulceasca putin gandurile :)
Aluat Eclere

  1. Pune apa si margarina intr-un vas si lasa-l pe foc pana cand margarina se topeste.
  2. Adauga zaharul, un praf de sare si amesteca pana la dizolvarea zaharului.
  3. Ia vasul de pe foc, adauga faina si amesteca energic cu o lingura de lemn, pana obtii un aluat tare, nelipicios.
  4. Lasa aluatul sa se raceasca la temperatura bucatariei, apoi adauga ouale treptat, unul cate unul, amestecand bine dupa adaugarea fiecarui ou, pana cand se incorporeaza complet in aluat.
  5. Tapeteaza o tava cu hartie de copt, pregateste un si din aluatul obtinut aseaza in tava eclere de cca. 10 cm lungine dar nu mai groase de 2-3 cm, la distanta de cca. 3-4 cm unele de altele.
  6. Baga tava cu eclere in cuptorul preincalzit la 200° C si lasa la copt aproximativ 30 minute fara sa deschizi usa cuptorului, pana cand eclerele se rumenesc usor.
  7. Dupa ce s-au copt eclerele, le scoti de la cuptor si le lasi sa se raceasca. Abia dupa ce s-au racit complet le poti umple cu crema si acoperi cu glazura de ciocolata.

Crema Eclere

  1. Mixeaza ouale bine intr-un castron, adauga zaharul tos, zaharul vanilat si untul, mixeaza bine pana ce totul se omogenizeaza, apoi adauga faina si amesteca cu un tel in forma de para, pana la omogenizarea completa.
  2. Adauga laptele si amesteca iar pana cand toate ingredientele se omogenizeaza.
  3. Dupa ce s-au incorporat toate ingredientele, pune compozitia intr-un vas pe o si lasa la fiert pe baie de aburi pana ce crema se (aproximativ 15 minute).

Prepararea Eclerelor

  1. Taie toate eclerele cu cutitul in lateral (pe lungime), dar nu de tot ci in asa fel incat sa se mai tina intr-o parte.
  2. Folosind o seringa de ornat, o lingura sau un poș, umple eclerele astfel taiate, cu crema de vanilie, apoi treci la prepararea glazurii. Glazura se prepara ultima pentru ca se intareste rapid si trebuie turnata pe eclere imediat ce a fost preparata.

Glazura eclere

  1. Intr-un vas pune rupta bucatele, margarina, uleiul si apa, apoi pune vasul la fiert pe o baie de aburi, pana cand toate ingredientele se topesc si formeaza o compozitie omogena.
  2. Adauga 2 lingurite de cacao si mai amesteca 2-3 minute folosind un tel, pana cand se dizolva cacaoa. Glazura este gata.
  3. Pentru a pune glazura pe eclere, ai doua variante: ori inmoi partea superioara a eclerelor in glazura, ori ungi eclerele cu glazura, folosind o pensula alimentara, o lingura sau o seringa de ornat. In ambele cazuri trebuie sa te misti rapid ca sa nu se intareasca glazura si sa fi putin indemanatic(a), pentru ca aspectul final sa fie irezistibil si sa impresioneze placut. Oricum ar fi, pana la urma gustul este tot ce conteaza, la finalul prepararii acestei retete de eclere cu vanilie si ciocolata!
Poti  improviza unul dintr-o punga de plastic, taiata la unul dintre colturi.
Pune pe foc un vas mai mare in care adaugi cam un sfert apa, iar deasupra pui un vas mai mic in asa fel incat acesta sa stea pe vasul mai mare, fara sa atinga apa. In vasul mai mic pui compozitia rezultata. Pentru cine nu stie, procedeul se numeste bain-marie (sau baie de aburi) si este utilizat pentru a nu permite un transfer de caldura prea mare catre compozitia respectiva.
Daca observi ca nu se ingroasa crema, pune vasul cu crema direct pe foc, dar amesteca mereu, ca sa eviti afumarea si lipirea de fundul vasului. Eventual mai poti adauga in compozitie una sau doua linguri de faina dar trebuie sa amesteci energic cu telul, ca sa eviti cocoloasele.
Daca vrei sa folosesti ciocolata alba, treci peste punctul 2 (nu mai folosi cacao).

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
loading...
Eclere cu vanilie si ciocolata, 5.0 din 5 | 4 voturi