Ingredientele necesare:

  • 500 gr zahar
  • 500 g lapte praf
  • 200 gr unt
  • 8 linguri cacao
  • esenta de vanilie
  • 150 ml apa
  • putin ulei pentru uns
  • nuci, fistic, stafide (optionale)

Cum se prepara Ciocolata de casa in 2 culori:

Ciocolata de casa in 2 culori este a doua reteta de ciocolata de casa, existenta in categoria noastra de prajituri.

  1. Ia un castron si amesteca 250 g lapte praf cu cele 8 linguri de cacao. Restul de lapte praf il pui separat in alt castron.
  2. Separat intr-un vas, freaca untul pana devine cremos.
  3. Fa un sirop din zahar si apa, in cantitatile indicate mai sus la ingrediente si lasa-l pe foc pana apare primul clocot.
  4. Jumatate din cantitatea de sirop obtinuta o adaugi peste laptele cu cacao, amestecand bine.
  5. Adauga jumatate din untul frecat si continua sa amesteci pana obtii o compozitie omogena, pe care o vom numi deja ciocolata neagra.
  6. Pe masa sau blatul de lucru, intinde doua folii alimentare de plastic si unge-le apoi cu putin ulei.
  7. Pe foliile alimentare torni jumatate din compozitia de ciocolata neagra pe care o intinzi cu un cutit uns cu ulei pentru a nu se lipi. Incearca sa dai o forma dreptunghiulara acestui strat de ciocolata neagra, dar actioneaza rapid pentru ca daca se raceste compozitia, va fi mai greu sa intinzi sau sa modelezi.
  8. Pentru a prepara ciocolata alba, amesteca jumatate din cantitatea de lapte praf care a ramas, cu siropul de zahar ramas. Daca siropul s-a ingrosat intre timp, il mai pui putin pe foc.
  9. Adauga esenta de vanilie si untul ramas si amesteca bine pana obtii o compozitie omogena, pe care o vom numi de acum ciocolata alba.
  10. Imparte in doua compozitia de ciocolata alba obtinuta si intinde cate o portie pe fiecare dintre cele doua foi de ciocolata neagra, la fel cum ai procedat mai inainte.
  11. Daca ai ales sa folosesti si ingredientele optionale, acum este momentul sa presari aceste ingrediente, tocate marunt.
  12. Lasa cele doua foi de ciocolata sa se raceasca putin, apoi ruleaza-le in forma de rulada, folosindu-te de foliile alimentare de plastic. Dupa ce ai lasat ciocolata la frigider 2-3 ore, o poti portiona si servi cu mare pofta!

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
loading...
Ciocolata de casa in 2 culori, 4.8 din 5 | 5 voturi