Ingredientele necesare:

  • 3 conopide
  • foi de dafin
  • 1 kg morcovi
  • otet
  • piper negru boabe
  • boabe de mustar
  • boabe de ienibahar
  • sare grunjoasa

Cum se prepara Conopida murata:

  1. Desfa conopida in buchetele, spal-o bine sub jet de apa rece apoi tine-o in apa cu otet timp de 30 de minute pentru a indeparta eventualele mici insecte.
  2. Aseaza buchetelele de conopida in borcane, adaugand printre acestea, felii de morcov, foi de dafin, boabe de piper, boabe de mustar si boabe de ienibahar.
  3. Fierbe niste apa cu cate o lingura de sare si una de otet la fiecare litru de apa si toarna aceasta saramura fierbinte peste conopida din borcane.
  4. Inchide borcanele ermetic si depoziteaza-le intr-un loc rece si racoros. Conopida murata este murata la propriu abia peste 2 luni.

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
loading...
Conopida murata, 4.2 din 5 | 6 voturi