Ingredientele necesare:

  • 1 kg cartofi albi
  • 6 oua
  • 250 gr cascaval sau branza rasa
  • o lingura  cu unt
  • 300 gr smantana
  • sare dupa gust

Cum se prepara Cartofi frantuzesti:

Aceasta reteta de cartofi frantuzesti gratinati nu face parte din categoria de retete culinare frantuzesti ci este o reteta traditionala romaneasca. Iata cum trebuie sa prepari acesti cartofi frantuzesti la cuptor cu smantana:

  1. Spala bine cartofii si pune-i intr-o oala la fiert, apoi lasa-i sa se raceasca si curata-i de coaja. Nu-ti dam un timp de fierbere exact pentru cartofi pentru ca acesta depinde de marimea cartofilor. De regula, cartofii se verifica daca sunt fierti, strapungandu-i cu o furculita.
  2. Fierbe ouale timp de 10 minute, cronometrand din momentul in care apa incepe sa fiarba.
  3. Taie cartofii si ouale felii.
  4. Unge bine cu unt o tava sau un vas termorezistent si aseaza in straturi feliile de cartofi, putina sare, smantana, feliile de oua, si branza rasa sau cascaval.
  5. Continua cu astfel de straturi pana epuizezi ingredientele, in asa fel incat ultimul strat sa fie unul de cartofi,  acoperit cu smantana si cascaval ras(sau branza).
  6. Se tin la cuptorul incins in prealabil la 180° C, pana se rumenesc.

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
loading...
Cartofi frantuzesti, 4.5 din 5 | 4 voturi