Ingredientele necesare:

  • 400 ml apa calduța
  • 2.5 linguri cu ulei de masline
  •  2.5 lingurițe sare
  •  800 g faina
  •  2.5 lingurițe drojdie uscată

Cum se prepara Blat de pizza pufos:

  1. Intr-un castron adauga ingredientele pentru aluat in ordinea asta: apa, uleiul, sarea, faina si drojdia.
  2. Amesteca ingredientele cu o paleta pana ce compozitia se leaga apoi framanta bine compozitia cu mana (daca nu ai masina de paine) timp de aproximativ 10-15 minute, pana ce se formeaza o coca de forma unei mingii.
  3. Pune aluatul astfel obtinut intr-un castron si acopera-l cu un capac si aseaza-l intr-un loc calduros, departe de curenti de aer, timp de 90 minute.
  4. Dupa ce aluatul a crescut, il poti folosi imediat ca si blat de pizza pufos sau il poti pastra fara probleme inca 24 ore, infasurat intr-o folie alimentara, la frigider.

ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!

GD Star Rating
loading...
Blat de pizza pufos, 5.0 din 5 | 1 vot